Šta je VENTI TU™

Ideja koja stoji iza “venti tu” je organska nega i estetska briga o prirodnim noktima. Nokti su vekovima predstavljali statusni simbol među starim civilizacijama i samo oni društveno privilegovani pojedinci iz redova bliskih vladaru mogli su imati lepo uređene i obojene prirodne nokte. Prirodni nokti, kao ondašnji kozmetički i estetski prototip, vremenom bivaju potcenjeni. Danas živimo u vremenu konzumerizma kada se razvojem nail art industrije privlačnost prirodnih noktiju dovodi u pitanje, obzirom da skorašnji procvat organske kozmetike tu prirodnost i dalje negira. Dok na ovim prostorima iz dana u dan prirodni nokti, ironično, dobijaju etiketu prevaziđenosti, mi smatramo da je vreme da se vratimo korenima.

venti tu™ je nezavisan online brend – nastao kao proizvod dugogodišnjeg rada, iskustva i zalaganja. Potpuno smo posvećeni stvaranju proizvoda za negu i ukrašavanje prirodnih noktiju i zanoktica, čime smo postali pioniri te tržišne niše u Srbiji. Baveći se temama kao što su nega i ukrašavanje prirodnih noktiju stekli smo dugogodišnje iskustvo, pri čemu smo se posebno oslonili na istraživanje organskih sastojaka koji prijaju zdravlju noktiju i zanoktica. Vremenske prilike, spoljašnji uticaji, kao i psihofizičko zdravlje utiču na celokupan izgled ruku i noktiju, kao i na područje oko njih – zanoktice. U prvoj fazi svi “venti tu” proizvodi biće plasirani na teritoriji Republike Srbije, ali nam je cilj da se u skorije vreme predstavimo i na inostranom tržištu. Proizvodi “venti tu” pravljeni su od pažljivo biranih sastojaka uz puno truda, rada i ljubavi. Svi proizvodi su ručno pravljeni i pakovani i nadamo se da ćete njihovim korišćenjem imati samo pozitivna iskustva, a cilj nam je vaši negovani nokti, ruke i zanoktice.

* * *

Novembar 2016 – Plasirani su venti tu™ puteri za negu noktiju i zanoktica

Danijela – devojka koja je osnovala brend ima genetski problem sa zanokticama stručno poznatiji kao “Pterygium” (u izgovoru: teridžium) što je problem koji se odnosi na ubrzan i izražen proces rasta zanoktica sa upalnim tendencijama. Taj problem nasledila je od majke, koja je takođe veliki deo svog života imala probleme sa upalom zanoktica i područja oko njih. Tako je Danijela od detinjstva imala izražene upale, crvenilo i bol kože oko noktiju, kao i upadljivo suve zanoktice, kojima čak ni mnoge antibiotske masti nisu pomagale. Upravo iz eksperimentisanja šta to njoj najbolje prija za negu noktiju i zanoktica vremenom su nastali naši puteri. Njena majka bila je njen prvi konzument koja je za samo mesec dana uspela da preporodi kako zanoktice, tako i nokte. Danas mnoge devojke hvale putere kao nešto što im je preporodilo zanoktice, i beskrajno smo ponosni što smo u prilici da putem prodaje naših putera obradujemo i druge žene!

* * *

Za mene manikir nije samo stari zanat, već i umetnički obojen put samoizražavanja. Nail art kao hobi odveo me je daleko, najpre u blogerske vode, a onda i na (ne)premostiv put kroz koji želim probuditi svest o tome da su nokti najlepši upravo kada su negovani i, pre svega, prirodni. Zbog toga je estetika koja prati brend taj neverovatno magičan suživot starih civilizacija i prirode. Kao veliki uživalac nege i dekoracije noktiju poželela sam da ponudim svoja rešenja stotinama žena koje su mi postavljale do sada neodgovoreno, a tako jednostavno pitanje: Kako da negujem i ukrašavam svoje nokte kod kuće? Tako je idejno rastao i nastao venti tu!

Danijela Vojnović, master etnolog-antropolog, osnivač venti tu™ i autorka najčitanijeg bloga o nezi i ukrašavanju noktiju u regionu – bydanijela.com