Šta je VENTI TU™

Ideja koja stoji iza “venti tu” je organska nega i estetska briga o prirodnim noktima. Nokti su vekovima predstavljali statusni simbol među starim civilizacijama i samo oni društveno privilegovani pojedinci iz redova bliskih vladaru mogli su imati lepo uređene i obojene prirodne nokte. Prirodni nokti, kao ondašnji kozmetički i estetski prototip, vremenom bivaju potcenjeni. Danas živimo u vremenu konzumerizma kada se razvojem nail art industrije privlačnost prirodnih noktiju dovodi u pitanje, obzirom da skorašnji procvat organske kozmetike tu prirodnost i dalje negira. Dok na ovim prostorima iz dana u dan prirodni nokti, ironično, dobijaju etiketu prevaziđenosti, mi smatramo da je vreme da se vratimo korenima.

venti tu™ je nezavisan online brend – nastao kao proizvod dugogodišnjeg rada, iskustva i zalaganja. Potpuno smo posvećeni stvaranju proizvoda za negu i ukrašavanje prirodnih noktiju i zanoktica, čime smo postali pioniri te tržišne niše u Srbiji. Baveći se temama kao što su nega i ukrašavanje prirodnih noktiju stekli smo dugogodišnje iskustvo, pri čemu smo se posebno oslonili na istraživanje organskih sastojaka koji prijaju zdravlju noktiju i zanoktica. Vremenske prilike, spoljašnji uticaji, kao i psihofizičko zdravlje utiču na celokupan izgled ruku i noktiju, kao i na područje oko njih – zanoktice. U prvoj fazi svi “venti tu” proizvodi biće plasirani na teritoriji Republike Srbije, ali nam je cilj da se u skorije vreme predstavimo i na inostranom tržištu. Proizvodi “venti tu” pravljeni su od pažljivo biranih sastojaka uz puno truda, rada i ljubavi. Svi proizvodi su ručno pravljeni i pakovani i nadamo se da ćete njihovim korišćenjem imati samo pozitivna iskustva, a cilj nam je vaši negovani nokti, ruke i zanoktice.

* * *

Za mene manikir nije samo stari zanat, već i umetnički obojen put samoizražavanja. Nail art kao hobi odveo me je daleko, najpre u blogerske vode, a onda i na (ne)premostiv put kroz koji ću pokušati da probudim svest o tome da su nokti najlepši upravo kada su negovani i, pre svega, prirodni. Kao veliki uživalac u nezi i dekoraciji noktiju poželela sam da ponudim svoja rešenja stotinama žena koje su mi postavljale do sada neodgovoreno, a tako jednostavno pitanje: Kako da negujem i ukrašavam svoje nokte kod kuće? Tako je idejno rastao i nastao venti tu!

Danijela Vojnović, osnivač venti tu™ i autorka bloga o nezi i ukrašavanju noktiju – bydanijela.com