Šta je VENTI TU™

O IDEJI

Ideja koja stoji iza “venti tu” je organska nega i estetska briga o prirodnim noktima. Nokti su vekovima predstavljali statusni simbol među starim civilizacijama i samo oni društveno privilegovani pojedinci iz redova bliskih vladaru mogli su imati lepo uređene i obojene prirodne nokte. Prirodni nokti, kao ondašnji kulturološki i estetski prototip, vremenom bivaju potcenjeni. Danas živimo u vremenu konzumerizma kada se razvojem nail art industrije privlačnost prirodnih noktiju dovodi u pitanje, obzirom da skorašnji procvat organske kozmetike tu prirodnost i dalje negira. Dok na ovim prostorima iz dana u dan prirodni nokti, ironično, dobijaju etiketu prevaziđenosti, mi smatramo da je vreme da se vratimo korenima.

O BRENDU

venti tu™ je nezavisan online brend nastao krajem 2016. godine kao proizvod dugogodišnjeg rada, iskustva i zalaganja u sferi manikira.

Brend je praktično već na svom začetku (dok je bio na nivou ideje) svrstan u top 5 biznis ideja u 2017. godini prema mišljenju komisije sastavljene od ekonomskih i privrednih stručnjaka. Nosilac je jedne od najperspektivnijih biznis ideja u 2017-oj godini na takmičenju „Istraži svoj biznis – Faza II“ u organizaciji Razvojne agencije Srbije, Regionalnog edukativnog centra i Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC) – gde je zauzeo visoko 5. mesto.

Istovremeno, brend je nosilac državne subvencije na lokalnom nivou za 2017. godinu, pri čemu je u izboru zauzeo ubedljivo prvo mesto.

O STREMLJENJIMA

Potpuno smo posvećeni stvaranju proizvoda za negu i ukrašavanje prirodnih noktiju i zanoktica, čime smo postali pioniri te tržišne niše u Srbiji. Baveći se temama kao što su nega i ukrašavanje prirodnih noktiju stekli smo dugogodišnje iskustvo, pri čemu smo se posebno oslonili na istraživanje organskih sastojaka koji prijaju zdravlju noktiju i zanoktica. Vremenske prilike, spoljašnji uticaji, kao i psihofizičko zdravlje utiču na celokupan izgled ruku i noktiju, kao i na područje oko njih – zanoktice.

Danijela – devojka koja je osnovala brend ima genetski problem sa zanokticama stručno poznatiji kao “Pterygium” (u izgovoru: teridžium) što je problem koji se odnosi na ubrzan i izražen proces rasta zanoktica sa upalnim tendencijama. Taj problem nasledila je od majke, koja je takođe veliki deo svog života imala probleme sa upalom zanoktica i područja oko njih. Tako je Danijela od detinjstva imala izražene upale, crvenilo i bol kože oko noktiju, kao i upadljivo suve zanoktice, kojima čak ni mnoge antibiotske masti nisu pomagale. Upravo iz eksperimentisanja šta to njoj najbolje prija za negu noktiju i zanoktica vremenom su nastali naši puteri. Njena majka bila je njen prvi konzument koja je za samo mesec dana uspela da preporodi kako zanoktice, tako i nokte. Danas mnoge devojke hvale putere kao nešto što im je preporodilo zanoktice, i beskrajno smo ponosni što smo u prilici da putem prodaje naših putera obradujemo i druge žene!

U prvoj fazi svi “venti tu” proizvodi biće plasirani na teritoriji Republike Srbije, ali nam je cilj da se u skorije vreme predstavimo i na inostranom tržištu. Proizvodi “venti tu” pravljeni su od pažljivo biranih sastojaka uz puno truda, rada i ljubavi. Svi proizvodi su ručno pravljeni i pakovani i nadamo se da ćete njihovim korišćenjem imati samo pozitivna iskustva, a cilj nam je vaši negovani nokti, ruke i zanoktice.

O OSNIVAČU

Za mene manikir nije samo stari zanat, već i umetnički obojen put samoizražavanja. Nail art kao hobi odveo me je daleko, najpre u blogerske vode, a onda i na (ne)premostiv put kroz koji želim probuditi svest o tome da su nokti najlepši upravo kada su negovani i, pre svega, prirodni. Zbog toga je brend propraćen antropološkom estetikom, a slogan „Estetika je u detaljima“ ima za cilj da propagira lepotu prirodnih noktiju. Kao veliki uživalac nege i dekoracije noktiju poželela sam da ponudim svoja rešenja stotinama žena koje su mi postavljale do sada neodgovoreno, a tako jednostavno pitanje: Kako da negujem i ukrašavam svoje nokte kod kuće? Tako je idejno rastao i nastao venti tu!

Danijela Vojnović, master etnolog-antropolog, osnivač venti tu™, zvanični nail artist brenda VAGA iz Šangaja, dugogodišnja nail art jutjuberka i autorka najčitanijeg bloga o nezi i ukrašavanju noktiju u regionu – bydanijela.com